Wednesday, May 27, 2009

Pergi Pangkor!

oit semua! 
hah.. nak cerita pada kamu semua tentang pengalaman aku first time g pangkor bersama 40 orang kawan aku.. hui! best sangat pergi ramai-ramai.. macam nak pergi sekali lagi..best2! rombongan ini berlaku pada 16 dan 17 mei 2009.. sabtu dan ahad..sangat2 happening! kami
 bertolak pada pukul 4 pagi ke pangkor menaiki bas yang disediakan.. cakap banyak2 x guna.. aku tunjukkan gambar..








Monday, May 25, 2009

aku di malam D&D

D&D sinonim dengan dinner n dance.. hoho.. masa ini adalah majlis penyampaian kepada mereka yang berjaya dalam bidang yang mereka ceburi. Majlis tersebut tersangatlah meriah sehingga terbit satu keazaman dalam diri untuk mendapat penghargaan di atas usaha yang dilakukan. Gambar yang dapat disediakan disini:~




mungkin nak tgk keadaan di sana secara ber video.. artis jemputan adalah seperti Jaclyn victor, Sheila Majid..


video


actually banyak lagi gambar.. mungkin ini dapat memberikan gambaran kepada semua.. jumpa lagi di lain hari..

Monday, May 11, 2009

Kitar Semula (recycle)





hye semua..

goodluck pada kamu semua agar teka tekiku dapat dijawab..masih belum ada lagi manusia yang boleh menjawab teka teki ku ini..

pada kali ini, yazid nak kisahkan tentang kitar semula..

anda tahu tentang kitar semula?
  • tahu
  • tidak tahu
  •    tahu tapi buat-buat tidak tahu
  • malas ambil tahu
banyak kemungkinan yang boleh di ambil kira. Oleh itu kita teruskan dengan perbincangan kita tentang "kitar semula".

Kitar semula merupakan salah satu usaha kerajaan bagi menghasilkan produk baru menggunakan produk-produk terpakai. Hal ini bagi mengelakkan penggunaan sumber-sumber yang baru yang hampir pupus.

perlaksanaan kitar semula mendapat sambutan yang mengalakkan di mana banyak pertubuhan sama ada kerajaan, swasta dan lain-lain mewujudkan sama ada kedai kitar semula, pusat pengumpulan bahan buangan, pemwujudan tong-tong kitar semula dan lain-lain. Perkara ini menunjukkan kitar semula merupakan perkara yang sangat penting kepada negara kita.

Kita seharusnya turut mempunyai kesedaran bersama agar perlaksanaan kitar semula menjadi lebih cekap disamping memulihara populasi alam sekitar yang semakin sedikit akibat daripad
a penggunaan sumber yang tidak terancang. Akhir kata, pelbagai maklumat mengenai Kitar Semula boleh dilayari di laman web yang berkenaan alam sekitar.

www.kpkt.gov.my/kitarsemula/












sekian
yazid

Saturday, May 9, 2009

PERTANDINGAN!

kawan-kawan!

saya sedang mengadakan satu pertandingan teka gambar!

hadiahnya adalah memenangi produk perancis yang bernilai RM100++

untuk mendapatkan hadiah ini, anda dikehendaki meneka apakah gambar yang telah disediakan.

hantar jawapan di ajid87@gmail.com.

sila sertakan nama, no telefon, dan alamat bagi menyampaikan hadiah

serta lengkapakan slogan di bawah:

saya suka blog ini kerana.......................................
(tidak melebihi 20 patah perkataan)

GAMBAR










good luck 

yazid

Kerjasama


"Telefon sedang berbunyi..

telefon sedang berbbunyi...

ada haiwan dalam bahaya!

apa yang penting? kerjasama!"

hye kawan2 pemerhati blog saya ini.. mengikut tentang lagu diatas, agak2nya cerita apa yang sedang saya nyatakan?

yeah! betul! cerita animasi terkenal! WONDER PETS!

anda tahu tentang animasi ini? bagi yang mengetahuinya, pasti akan cuba mengikuti setiap cara dan menghafal rentak lagu animasi ini. bagi yang tidak mengetahui WONDER  PETS, sila explore animasi ini. 

Jalan Cerita WONDER PETS
Ia mengisahkan tiga ekor haiwan iatu burung kecil, kura2 seta hamster yang bekerjasama dalam menyelamatkan haiwan-haiwan dalam bahaya. mereka mementingkan KERJASAMA dalam kumpulan. Setelah mereka menyelamatkan haiwan yang dalam bahaya tadi, mereka menyambut kejayaan tersebut dengan daun saderi.

Watak-watak WONDER PETS

Linny ialah hamster, 
Ming-Ming  ialah Anak itik,  
Tuck ialah Kura-kura









selamat menonton DI tv 9 daripada 

yazid

Friday, May 8, 2009

Praktikum Hayat 37 KMJ

Hai geng, sihat? dah lama tidak berjumpa kamu semua. Dengan pelancaran blog saya ini, diharap kamu dapat mencari saya disini agar kenangan yang indah dapat dikekalkan dalam ingatan! Untuk kawan-kawan PH37 Kolej Matrikulasi Johor, jika kita buat satu REUNION bulan Mei 2009 ni ok tidak? segala apa pandangan kamu terhadap pernyataan ini hendaklah di buat dalam bahagian komen yang telah disediakan.. 

"Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama
semoga kenangan yang indah, sentiasa diingati
Segala kesalahan harap dimaafi"

sekian

yazid

Thursday, May 7, 2009

Silat atau Seni Mempertahankan Diri

Silat atau apa jua jenis martial art perlu dipelajari oleh semua orang. Ia adalah untuk melindungkan diri dari bahaya ancaman. Seseorang yang tidak mempunyai ilmu persilatan menjadi tidak berani serta panik jika berlaku apa-apa ancaman.. Silat boleh mengurangkan kadar jenayah sama ada samun, ragut, rogol dan lain-lain. Seseorang yang mempelajaru ilmu silat perlu mempunyai niat yang betul dimana ilmu persilatan tidak boleh digunakan sesuka hati untuk memperdaya orang, menunjuk-nunjuk dan sebagainya. Seharusnya, silat digunakan untuk melindungi diri dan orang yang berada di sekeliling kita. Akhir kata, pelajari ilmu silat untuk keselamatan. sekian

yazid

Wednesday, May 6, 2009

Untuk Mahasiswa S&T UM

hai.. salam perkenalan kepada mereka yang mengambil course PENGAJIAN SAINS DAN TEKNOLOGI tidak kira tahun 1 hingga tahun keberapa. pelancaran blog saya ini adalah untuk mendapatkan pendapat kamu semua tentang aktiviti yang perlu kita lakukan agar dapat MERAPATKAN SILATURRAHIM antara pelajar course.. "ex" student S&T juga dialu-alu kan kerjasama. apa cadangan korang ye? sila letakkan di komen saya.. GROUP S&T yang KHAS akan diwujudkan pada masa yang terdekat. harap dapat sambutan daripada kamu semua! ~(^.^)~

ajid87@gmail.com









yazidsalikan

Percutian Sebelum Masuk Semester Baru

Hai! selamat bercuti di ucapkan kepada kawan-kawan ipta yang menegenali diri ini. Dan ucapan tahniah juga diberikan kepada kawan-kawanku yang telah berjaya menamatkan pengajian. Apa yang korang nak buat cuti ni? Bagi yang berjaya menamatkan pelajaran, apa perancangan kamu? dah hantar RESUME untuk bekerja? dah ULANGKAJI untuk temuduga? atau anda nak sambung MASTER selepas ijazah,  atau sambung IJAZAH selepas diploma, atau sambung DIPLOMA selepas sijil? apa ucapan saya, semoga korang berjaya menempuh hidup korang selepas ini. 

Bagi yang masih meneruskan pelajaran, ulangkaji untuk pelajaran sem depan. Berazam untuk memperbaiki pointer atau mengekalkan kecemerlangan yang sedia ada. banyakkan mengisi masa lapang di rumah dengan membuat PART TIME, tolong IBU BAPA, banyakkan PERGI SURAU, dan CARI PENGALAMAN.

Bagi yang hendak bekerja. JANGAN LUPA:

  1. RESUME
  2. PILIHAN SYARIKAT YANG BETUL
--> ORGANISASI YANG BAGUS
--> GAJI YANG LUMAYAN

Baiklah kawan-kawan, sampai sini sahaja perbualan kita. kita akan jumpa di hari lain, di tempat yang sama di blog www.yazlife.blogspot.com

yang benar

yazid

Tuesday, May 5, 2009

ur dream car??


do u hv a dream to get ur 1st sport car in ur young life??


what type of sport car u like?


want to share something with u all..


my dream car is nissan fairlady z !


hv a stylo body, stylo front and back light!


and vroom!!!


nice sound!


hahaha.. when i want get this car???


hmmm...


wait n c.. i will take a photo with that car some day..
sincerely
yazid

Monday, May 4, 2009

do ur belive in cinta pandang pertama?




do u believe in love in first sight??

what can u c in the first sight of love??

do u even feel this kind of thing in ur life?

i hope we can try it 4 the first time..

just looking 4 the guy o r gurl dat u like..

try to imagine dat she or he wil be ur love..

n u swear in ur life to make he or she happy with u!

wow!

it is a good feeling!

sincerely

yazid

dizzy



sometime i feel dizzy.. coz i dun know y sometime, i feel my life fly away without wings.. fly n fly n fly away.. sometime, i laugh, sometime i sad, sometime i happyly, sometime i lonely.. dis name a life 4 me.. if our life didnt have de feeling above, we r not normal. a human are given an emotional.. so.. use ur emotional carefully..dun overdose when u use it.. people around u wil cal u crazy if use ur emo over n over.. kahkah

sincerely

yazid

Sunday, May 3, 2009

Love




Love is an emotion.. it is important to us 4 prevent the fight between people, prevent the abuse towards people, animal and others. We as a people that have a mind must create a love environment, so we can live in this world happily. Do u know how u can get love from others? today, i want to share with u, how we can get love from the people around us:
  • make something that people like.
  • try to prevent ourselve make something weird.
  • do something without hope the profit or revenge.
  • always try to be the best in ur community.
  • always use mind to make something benefit for the people around u.
so.. i hope his tips can help us to be a people which can get a love from the others around us. tq

yazid
 

Man U VS Arsenal


im just watching Man U Vs Arsenal on 29th of april 2009. n Man U had win over arsenal 1-0.  Goal is given by O'shea.  i very satisfied with MU play the ball on field, the pass of ball by the MU's player causes me very confident with MU to win that night.. hoho.. im hope MU will always win in every match they enter. 



go go Man U!

yazid